Byggeferie!

Sommeren 2015 er det ingen som ønsker å huske likevel. Det var året hvor verden slo alle tidligere temperaturrekorder – bortsett fra lille Norge da som fikk en sommer godt under tidligere gjennomsnitt. Hvorfor ikke snekre i stedet sier du? Jo det var nettopp det vi gjorde.

Prioritet nr. 1 var tregulvene på soverommene. Her skulle det altså legges tilfarergulv hvorav selve gulvet var 24mm heltre furu. Gulvet plastes og isoleres først.

Isolering og lekter (tilfarere) på plass. K-røret er til lekkasjesensor til kjøkkenet.
IMG_4476

Slik så det ut når gulvet kom på plass. Første gang jeg legger heltregulv så det var en bratt lærekurve. Det er ikke alle gulvplankene som er 100% rette eller nøyaktig like brede, så inne i mellom må man true plankene rett med et velplassert brekkjern og noen få ganger må man fordele glipper som kommer av avvikende bredder over et par rader for å gjøre det mindre synlig. Men alt i alt ble vi godt fornøyd med resultatet.
IMG_4477

Gulvet fra soverom #2
IMG_4485

Gulvet på soverom #3
IMG_4481

Gulvet måtte så dekkes til med papp for å beskyttes under resten av byggeprosessen.
IMG_4482

Deretter var det skråtaket ytterst i stua som måtte monteres. Her var jo den store utfordringen å få en pen skjøt i midten, og ikke minst å beregne det slik at man ikke endte opp med et for smal eller for bredt bord sist. Jeg bommet litt på beregningen da jeg ikke tok med at effektiv bredde på et bord som er montert ofte er bittelitt bredere enn bredden på bordet ut av pakka. Rådet jeg fikk, men som jeg glemte i farta, var å legge på en halv millimeter ekstra per bordbredde slik at man tar hensyn til unøyaktigheter og skjevheter underveis.
IMG_4447

Likevel, ble det ikke helt ille, muligens litt smalt, men skjøten ble til å leve med. Under er skjøten avbildet før jeg la inn litt akryl.
IMG_4448

Når taket var ferdig for hele stua (juhuuu!), var det på tide å gjøre klart for panel på veggene. Mer isolasjon måtte stappes inn i veggene
IMG_4461

Vi måtte også sette opp gips på veggene som havner bak peisovnen. Jeg endte opp med å måtte skjøte på et stykke da det viste seg at kravene fra Norpeis var strengere enn jeg hadde håpet. Jeg har også i ettertid funnet ut at gips ikke gir en godkjent brannmur og at dette fører til at peisen må holdes 30 cm unna veggen.
IMG_4464

Jeg rakk en tur med sykkelen i terrenget rundt Solberglia også. Men når man ikke er godt kjent kan man ende opp med å sykle i et terreng som på vinteren er et hyggelig skiområde, men som på sommeren, er en regelrett myr. Moro!
IMG_4473
Alt i alt en produktiv sommer og vi gleder oss til høsten og mer fremgang på prosjektet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *