Luting av gulv, takpanel på hems, bod og isolering

Først og fremst, beklager veeeldig sein oppdatering av denne bloggen. Faktisk vil jeg i denne posten legge ut bilder fra ting vi gjorde i august 2015! Men for vår egen del er det moro å kunne dokumentere litt.

Uansett, denne helga (7. – 9. august) skulle vi behandle tregulvene på 2 av soverommene og jobbe med himling på hems og i bod.

Vi valgte å legge hvit lut og deretter matt lakk fra Trestjerner.

Her ser vi Nina som lakker ytterkantene med pensel før hun brukte en gulvlakkpensel (veldig bred pensel) for resten.

Jeg jobbet på hemsen og forsøkte å sette opp de første bordene i det flate partiet i himlingen. Gjorde mitt beste for å beregne slik at overgangen til skråtaket skulle bli ok. Her rakk vi ikke å lakke bordene før vi satte de opp så da lakket vi fjøra (skyggen) før vi satte de sammen som et kompromiss.

 

Nina gjorde en heltemodig innsats ved å hjelpe til å få opp masse bord for så å lakke de på et par provisoriske bukker.

Under kan vi se hvordan et ferdig lutet gulv ser ut. Det blir ganske fint og var fargen vi håpet på!

 

Vi isolerte også ferdig innerveggene i stua. Du stusser muligens på hvorfor vi har Tyvek på innsiden? Vel, man anbefaler vanligvis at man legger ullpapp utenpå isoleringen på innervegger for å unngå at isoleringsfibre kommer seg ut seinere, men det hadde ikke vi får hånden. Men, vi hadde 2 store ruller Tyvek. Man tar det man haver – og det funker helt fint til formålet.

 

Siden kravene til sikkerhetsavstand fra peisleverandøren var større enn jeg opprinnelig trodde, måtte vi utvide området med gips på veggen. Det viste seg at dette uansett ikke er godt nok som brannvegg. Live and learn.

Vi satte også opp panel i himling i boden. Dette blir det tekniske rommet hvor vi har skap for strøm og vann samt varmtvannsbereder. Der vil også kontrollenheter til renseanlegg og sortvann bli plassert og tv-kablene vil komme inn her.

Hytta trenger ikke å være ferdig før man skaffer seg internett! 🙂 Da åpnes mulighet til kveldsunderholdning og «hjemmekontor».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *