Strøm og vann

Torsdag 12. mars kjørte jeg opp til Trysil etter lunsj for å ta en prat med elektrikere og rørlegger som var på plass på hytta. Jeg er glad jeg tok meg fri for å gjøre dette ellers kunne vi ha gått på en skikkelig smell.

Det var hyggelig å hilse på gutta som installerte strøm til stikk, taklamper og varmekabler, men jeg ble raskt gjort oppmerksom på at tegningene på kjøkkenet ikke var gode nok. Vi hadde bare brukt IKEA’s enkle kjøkkentegneprogram for å finne ut hvordan ting skulle bli. Jeg hadde i den forbindelse antatt en del ting som viste seg å være vesentlig for elektrikerene. Som feks. høyden på overskap. De skal jo ut av vegg for å gi strøm til lys under overskapene. Jeg hadde også tegnet inn en frittstående avtrekksvifte. Problemet var bare at den havnet midt på en stender i yttervegg. Når rødfargen fra ansiktet mitt hadde forsvunnet ble vi raskt enige om små endringer som gjorde at de kunne gjøre ferdige sine ting.

Jeg snakket også med rørlegger om videre fremdrift og om utstyret vi kunne velge i for armaturer til bad og kjøkken. Fikk også presentert noen varianter av varmtvannsberedere. For første gang i mitt liv var vurderingen om VVB med eller uten express-varmer noe av det viktigste jeg kunne tenke på i dagevis.

Under er noen bilder av el-installasjonene

Blir en del rør der hvor lys og varmekabler kommer sammen
Blir en del rør der hvor lys og varmekabler kommer sammen

 

Takpunkt.
Takpunkt.

 

Punktene der hvor TV skal stå. Bra med mange stikk her!
Punktene der hvor TV skal stå. Bra med mange stikk her!

 

Måtte tømme avfukteren. Smekk full
Måtte tømme avfukteren. Smekk full

 

Fikk med meg solnedgangen
Fikk med meg solnedgangen

5 thoughts on “Strøm og vann”

  1. Hei igjen Edvard!

   Etter en samtale med rørlegger, som kom med anbefalingen, plasserte vi vvb i boden «ute». På den måten fikk vi inn en større bereder (express variant) på 200l og beholdt skapplassen. Dette angrer vi ikke på. Dessuten er det sluk i bod slik at skulle det skje noe med bereder, dreneres vannet trygt til sluket og ikke utover kjøkkengulvet.

   Bygger dere samme hytte?

 1. Hei igjen!

  Kun terrassen som gjenstår her nå? Har du noen bilde hvordan du gjorde det? Er visst ingen byggeveiledning på det.
  Mvh

  Edvard

  1. Hei Edvard!

   Beklager seint svar, men terrassen er nå klar. Den ble ferdig sommeren 2017. Jeg har en god del bilder av dette også. Skal legge de ut så snart som mulig. I korte trekk gjorde vi følgende.

   • Fikk støpt bentongvanger på grunn. Dette tilsvarer «betong-bjelker» som ligger på bakken. Mest vant til støpte søyler, men dette fungerte meget godt.
   • I tillegg støpte vi en egen vange selv siden vi angret litt på den lille størrelsen på terrassen. Dette gjorde vi med Leca såleblokker.
   • Festet 2×6″ bjelkelag på tvers med vinkeljern hvor jernene ble festet med betong
   • Deretter la vi dekket
   • Til slutt rekkverk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *