Tømmerpanel, himling gang og kjøkkenvegger

Første arbeidshelg sammen med fruen. Ville vi rekke å gjøre soveromspanelet ferdig? Og ville ekteskapet overleve ekstremsporten «husbygging»?

Helgen før 17. mai reiste vi opp for å jobbe videre med tømmerpanelet på soverom #3 og for å komme igang med himlingen i gangen.

Tømmerpanel tar lang tid. Hvert bord må skjæres på millimeteren inn mot hjørner og det blir mye frem og tilbake på kappsaga. Men til slutt stod rommet ferdig.

Tømmerpanel ferdig soverom #3
Tømmerpanel ferdig soverom #3
Tømmerpanel ferdig soverom #3
Tømmerpanel ferdig soverom #3

Hjørnene kunne selvsagt ha vært gjort enklere med en påliggende hjørnelist, men det ville jo vært for pingler!

Innvendig hjørne
Innvendig hjørne – ikke helt perfekt på første forsøk, men vi fikk det bedre til etterhvert.

 

Utvendig hjørne
Utvendig hjørne

 

Ja, og så måtte panel lakkeres denne gangen også. Takk gud for lydbøker!

Lakkering....ugh
Lakkering….ugh

 

Vi hadde også en del kryssfinèrplater til overs (brukt på tak) og fant ut at disse kunne vi liksågodt bruke som vegg bak kjøkkeninnredningen. Her vil jo skap og fliser dekke veggen så det viktigste er å få godt feste for skap etc. En relativ kjapp jobb som gjør at hytta plutselig får vegger!

Vegg på kjøkken
Vegg på kjøkken

Vi startet også på jobben med å legge himling i gangen. Her er bredden på taket slik at vi må skjøte bordene i enden og det ble brått mye vanskeligere å tre bordene inn i hverandre. Men vi er fortsatt gift!

Himling gang
Himling gang

 

Og så et par ting som irriterer. Elektrikerne har montert kassene til downlights på tvers av bjelkelag/lekter. Kassene er jo relativt tunge og de henger bokstavelig i plasten. Det fører til at vi ikke kan montere himlingen rett mot lektene men at vi må skru fast en midlertidig lekte for å holde de i flukt med taklektene til vi har fått spikret himlingen. Unødvendig og fryktelig irriterende når du står der på en ustø stol med et 5,5m langt panelbord som nekter å gli inn på forrige bord. Grr.

Downlightkasser
Downlightkasser

 

Ja og hva er det med dykkertpistolene fra Biltema? Av 10 spiker stod kanskje 4 slik når man var ferdig. Grrrr (kjøpte ny uken etter)

IMG_3899

 

Vi ryddet også litt i søplehaugen snekkerne hadde lagt igjen. Nesten all snø hadde nå smeltet og vi må forholde oss til alt som har dukket opp.

Alt i alt en fin helg hvor vi fikk til det meste vi håpet på. Og ekteskapet? Vi er fortsatt sammen.

Nina - som fortsatt er gift!
Nina – som fortsatt er gift!

2 thoughts on “Tømmerpanel, himling gang og kjøkkenvegger”

    1. Hei Edvard!

      Jeg er ikke helt sikker men jeg lurer på om den var 22x22mm. Den må jo være minst like bred og dyp som tømmerpanelt et tykt.

      Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *