Måke litt snø

I følge kontrakten vi har med hytteprodusenten må alt ligge til rette for at de skal kunne begynne snekkerjobben med en gang når de ankommer. Hvis du er såpass vågal at du signerer en slik kontrakt hvor dette tidspunktet sammenfaller med den mest snørike perioden i året for et sted som er godt kjent for store nedbørsmengder, da bør du forberede deg på litt snømåking. Det gjorde ikke vi.

Ankom med en snøfreser, snømåke og en av disse skuffene for nysnø. Positivt innstillt og med trua på at dette skulle gå greit på den korte ettermiddagen jeg var der oppe. I romjulen hadde det nemlig ikke vært så veldig mye snø, type 40cm. Lett og fin.

Det jeg ikke tok med i beregningen var at det var

  1. Lenge siden jul
  2. Snø er ikke alltid i hyggelig pudderform.

Konsekvensene av at 1) var at det selvsagt i mellomtiden hadde snødd såpass at snøen nå rakk meg til godt over navelen og ikke lenger akkurat under støvlene. Jepp, i stedet for overkommelige 30cm var det på steder godt over 150cm. Noen ganger er det størrelsen det kommer an på. Snøfreseren som jeg på veien opp mente var en «stor maskin» så ut som en Snoopy-stang på laksefiske i Altaelva.

At jeg også på steder fint kunne stå på en god og tykk skare hjalp heller ikke på humøret.

Servicemannen på stedet ankom etter en stund, fliret litt av forsøket mitt på å ta med egnet verktøy, men ga seg i kast med å måke vei og området rundt plata slik at materialene som skulle ankomme neste dag ikke ble en stor slede på vei ned til Østby i fri gallopp.

Jeg klødde meg i hodet mens jeg forsøkte å angripe situasjonen, eller snømarerittet, på plata. Til slutt fant jeg en teknikk som funket, først lage en passasje med spaden, så bruke spaden for å løse opp snøen og skaren for så å la snøfreseren kaste det bort. Problemet var nemlig at snøfreseren ikke var «høy nok» til å få med seg hele høyden av snø. Den fungerte mer som en snøtunnelmaskin.

Etter en del timer måtte jeg sette kursen hjemover for å ikke ende opp som kaffeslurpende zombie på jobben dagen etter . Vi må sette av en hel dag helgen før byggestart og den dagen bør vi være 2 stykker som deler elendigheten. Å klage til noen andre hjelper alltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *