Graving på tomta

Så var det på tide å reise opp til Solberglia og ta en titt på hva graveren hadde fått gjort med tomta vår. Og vi ble overrasket!


Han var egentlig ferdig tidligere i uka, men vi hadde en avtale å møtes på tomta på en lørdag til et gitt klokkeslett. Det var jo flott at han gjorde dette på en helgedag og derfor var det rimelig kjipt at vi ble sittende fast utenfor bommen fordi bommen var ute av drift. Normalt sett ringer vi bare et gitt telefonnummer og bommen åpnes automagisk, men ikke i dag.
Så en god time forsinket opp på tomta, møtte vi graveren vår.
Han viste oss litt rundt og hva de hadde gjort.

Det første som slo oss var hvor skrå tomten egentlig var, for når de hadde planert ut var det et ganske bra innhugg i terreget i bakkant av tomten og en relativ bra heving i forkant. Mer enn hva jeg hadde sett for meg.

Jording og tilførselsstrøm
Jordingsweld og rør strømmen lå klart. Dette i sør-østre hjørne av tomten.
Skrått!
Joda, det ble en god del mer skrått enn jeg hadde forestillt meg. Ikke nødvendigvis noe negativt - bare annerledes. Faktisk får vi jo bedre utsikt av dette!
Planering innerst på tomten
Som avtalt hadde graver gravd ut innerste del av tomten. Her kommer det muligens et anneks om noen år.
Grå/sortvanns renseanlegg
Anlegget var gravd ned etter avtale og grøft går vestover (oppover i bildet). Dette er i det nordvestre hjørnet av tomten.
Veien til hytta
Lagt ut duk og fyllt ut med subbus.

De hadde lagt ut pukk til plassering av L-elementer og lagt presenning over. Pukken var lagt ut litt røfft siden det blir nødvendig med justeringer så snart L-elementene blir plassert. Vannrør og el-rør var plassert i henhold til tegningene.

Det var hyggelig å se at renseanlegg og septikktank var gravd ned og klart. I tillegg hadde vi avtalt å grave ut det nordøstre hjørnet av tomten slik at vi er klare for evn. anneks i fremtiden, eller kunne benytte området til parkering i mellomtiden. Her eksponerte de utgravde skråningene litt grov sandjord og her ble jeg lovet at det skulle strøs en form for frø som emulerer skog med gras, busker og små trær. Det skulle vi gjøre til våren.

Til våren, etter at grovbygget er oppe, skal vi også gruse opp den lille veien til hytta samt området foran inngang og dette fremtidige anneksområdet. Vi ble anbefalt å vente med grus siden det blir en del griseri når snekkere holder på med sitt.

Alt i alt en kjempebra gjennomgang av jobben som er gjort til nå og vi er meget fornøyd med resultatet. Vi må takke graveren for å holde i en del tråder på våre vegne og hans serviceinstilling. Faktisk ikke så vanlig å få så god oppfølging sammen med leveranser etter avtale fra norske håntverkere, så dette er pluss i margen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *